Family LoftContemporary Entry, Boston

The entry area became an 'urban mudroom' with ample storage and a small clean workspace that can also serve as an additional sleeping area if needed. Glass block borrows natural light from the abutting corridor while maintaining privacy.

Photos by Eric Roth.
Construction by Ralph S. Osmond Company.
Green architecture by ZeroEnergy Design.

Inspiration for a mid-sized contemporary concrete floor entryway remodel in Boston with multicolored walls and a red front door —  Houzz
Related Photo Topics
Related Professionals in Boston
This photo has 2 questions
courtneyklick wrote:Jun 16, 2015
lauraulcar wrote:Nov 2, 2016
  • PRO
    ZeroEnergy Design

    The wallpaper is Hygge Cooperative: 1080 CADIRES Wallpaper, and is tagged in the photo.

What Houzz contributors are saying:

lolalina
Laura Gaskill added this to 10 Secrets to a Neat Living RoomJul 31, 2014

1. Put some “speed bumps” in your entry. If your front door opens directly into your living room, it’s all too easy (especially at the end of a long day) to zoom through the entry and plop down on the sofa, leaving a trail of bags, shoes and mail as you go. Slow the pace of entry by putting in some strategically placed “speed bumps” along the way — a bench to sit on to take off your shoes, hooks and floating shelves on the wall, a sofa table with storage below and a tray for collecting mail can all help.And if you own your home and want to make a bigger change, you could think about having a partial wall or another built-in feature installed to help with flow and storage.Home Setups That Serve You: Designing the Entryway

becky
Becky Harris added this to Houzz Tour: Tying Together a Boston LoftJun 13, 2014

Photography by Eric RothHouzz at a GlanceLocation: South End, BostonSize: 1,750 square feet (163 square meters); 2 to 3 bedrooms, 2 bathroomsArchitect Stephanie Horowitz of ZeroEnergy Design moved the front door to line up with the hallway, revealing skyline views the second you walk through the door. She added glass block to borrow light from the building’s corridor, and an extensive storage wall for mechanical units, coats, shoes and other gear. She also worked around a few pesky items and integrated them into the design — a modern chair silhouette wallpaper conceals an electric box that could not be moved, for instance. The vibrant red door matches the color of the firebox. 1080 Cadires Wallpaper: Hygge Cooperative; paint: American White, Benjamin Moore

What Houzzers are commenting on:

webuser_798189043
Megan Reid added this to My ideasAug 30, 2019

Interesting wall and door combo

adrigrah
Adrian Graham added this to adrigrah's ideasMay 26, 2019

The half wall ... maybe by front door

anna_mcneil
Anna McNeil added this to WardroomFeb 14, 2019

Black furniture is just too dark

Similar Ideas
Overlook
Staircase and seating area
Loft Conversion
Philip
Contemporary Challenge in Athens, GA
East Village apartment, NY
Contemporary Entry
Penthouse

Need help with an existing Houzz order? Call 1-800-368-4268