SHOP BY DEPARTMENT

Single Storey Bungalow Contemporary

The Christmas Tree House
The Christmas Tree House
Entheos
Bedroom - mid-sized contemporary master carpeted and beige floor bedroom idea in Hawaii with white walls and no fireplace
Judkins Park House
Judkins Park House
b9 architects
The Judkins Park house in Seattle, WA was developed and designed by b9 architects. It is a modern three-story 4-star Built Green house sharing a wall and a city lot with a single-story 1900 bungalow. It sits in the space of the old driveway, its new walkway reusing the broken concrete from the driveway. Though the new home has solar tubes for hot water, a gray-water reuse system, dual-flush toilets and locally-sourced and reclaimed materials, the project's most sustainable commitment was saving the recently remodeled 1900 home. It is true infill because it only occupies the space necessary to create the new dwelling. The narrowness of this site inspired a new 3-bedroom, 2.5 bath 1940 square-foot home, 60 feet long, varying between 10.75 feet and 16.5 feet in width. The entry is located in the narrowest space at the home's center; a 30-foot high vertical space collects natural light and connects the primary spaces of the house. Interlocking volumes at the interior and exterior are distinguished with separate materials.
House By The Pond
House By The Pond
Stelle Lomont Rouhani Architects
House By The Pond The overall design of the house was a direct response to an array of environmental regulations, site constraints, solar orientation and specific programmatic requirements. The strategy was to locate a two story volume that contained all of the bedrooms and baths, running north/south, along the western side of the site. An open, lofty, single story pavilion, separated by an interstitial space comprised of two large glass pivot doors, was located parallel to the street. This lower scale street front pavilion was conceived as a breezeway. It connects the light and activity of the yard and pool area to the south with the view and wildlife of the pond to the north. The exterior materials consist of anodized aluminum doors, windows and trim, cedar and cement board siding. They were selected for their low maintenance, modest cost, long-term durability, and sustainable nature. These materials were carefully detailed and installed to support these parameters. Overhangs and sunshades limit the need for summer air conditioning while allowing solar heat gain in the winter. Specific zoning, an efficient geothermal heating and cooling system, highly energy efficient glazing and an advanced building insulation system resulted in a structure that exceeded the requirements of the energy star rating system. Photo Credit: Matthew Carbone and Frank Oudeman
Find top design and service professionals on Houzz
Indian Springs Ranch Residence
Indian Springs Ranch Residence
CLB Architects
The Peaks View residence is sited near Wilson, Wyoming, in a grassy meadow, adjacent to the Teton mountain range. The design solution for the project had to satisfy two conflicting goals: the finished project must fit seamlessly into a neighborhood with distinctly conservative design guidelines while satisfying the owners desire to create a unique home with roots in the modern idiom.

 Within these constraints, the architect created an assemblage of building volumes to break down the scale of the 6,500 square foot program. A pair of two-story gabled structures present a traditional face to the neighborhood, while the single-story living pavilion, with its expansive shed roof, tilts up to recognize views and capture daylight for the primary living spaces. This trio of buildings wrap around a south-facing courtyard, a warm refuge for outdoor living during the short summer season in Wyoming. Broad overhangs, articulated in wood, taper to thin steel “brim” that protects the buildings from harsh western weather. The roof of the living pavilion extends to create a covered outdoor extension for the main living space. The cast-in-place concrete chimney and site walls anchor the composition of forms to the flat site. The exterior is clad primarily in cedar siding; two types were used to create pattern, texture and depth in the elevations. 
 While the building forms and exterior materials conform to the design guidelines and fit within the context of the neighborhood, the interiors depart to explore a well-lit, refined and warm character. Wood, plaster and a reductive approach to detailing and materials complete the interior expression. Display for a Kimono was deliberately incorporated into the entry sequence. Its influence on the interior can be seen in the delicate stair screen and the language for the millwork which is conceived as simple wood containers within spaces. Ample glazing provides excellent daylight and a connection to the site. Photos: Matthew Millman
Bay Street
Bay Street
Bittoni Architects
A radical remodel of a modest beach bungalow originally built in 1913 and relocated in 1920 to its current location, blocks from the ocean. The exterior of the Bay Street Residence remains true to form, preserving its inherent street presence. The interior has been fully renovated to create a streamline connection between each interior space and the rear yard. A 2-story rear addition provides a master suite and deck above while simultaneously creating a unique space below that serves as a terraced indoor dining and living area open to the outdoors. Photographer: Taiyo Watanabe
Modern Style 3 Story Single Family Home - 4 beds 3 baths | Venice, CA
Modern Style 3 Story Single Family Home - 4 beds 3 baths | Venice, CA
Apel Design
Inspiration for a contemporary single-wall dark wood floor kitchen remodel in Los Angeles with flat-panel cabinets, white cabinets, metallic backsplash, metal backsplash, stainless steel appliances and an island
Judkins Park House
Judkins Park House
b9 architects
The Judkins Park house in Seattle, WA was developed and designed by b9 architects. It is a modern three-story 4-star Built Green house sharing a wall and a city lot with a single-story 1900 bungalow. It sits in the space of the old driveway, its new walkway reusing the broken concrete from the driveway. Though the new home has solar tubes for hot water, a gray-water reuse system, dual-flush toilets and locally-sourced and reclaimed materials, the project's most sustainable commitment was saving the recently remodeled 1900 home. It is true infill because it only occupies the space necessary to create the new dwelling. The narrowness of this site inspired a new 3-bedroom, 2.5 bath 1940 square-foot home, 60 feet long, varying between 10.75 feet and 16.5 feet in width. The entry is located in the narrowest space at the home's center; a 30-foot high vertical space collects natural light and connects the primary spaces of the house. Interlocking volumes at the interior and exterior are distinguished with separate materials.
Judkins Park House
Judkins Park House
b9 architects
The Judkins Park house in Seattle, WA was developed and designed by b9 architects. It is a modern three-story 4-star Built Green house sharing a wall and a city lot with a single-story 1900 bungalow. It sits in the space of the old driveway, its new walkway reusing the broken concrete from the driveway. Though the new home has solar tubes for hot water, a gray-water reuse system, dual-flush toilets and locally-sourced and reclaimed materials, the project's most sustainable commitment was saving the recently remodeled 1900 home. It is true infill because it only occupies the space necessary to create the new dwelling. The narrowness of this site inspired a new 3-bedroom, 2.5 bath 1940 square-foot home, 60 feet long, varying between 10.75 feet and 16.5 feet in width. The entry is located in the narrowest space at the home's center; a 30-foot high vertical space collects natural light and connects the primary spaces of the house. Interlocking volumes at the interior and exterior are distinguished with separate materials.
The Christmas Tree House
The Christmas Tree House
Entheos
Mid-sized trendy u-shaped porcelain tile and beige floor open concept kitchen photo in Hawaii with shaker cabinets, medium tone wood cabinets, marble countertops, black backsplash, marble backsplash, stainless steel appliances, an island, black countertops and an undermount sink
Bay Street
Bay Street
Bittoni Architects
A radical remodel of a modest beach bungalow originally built in 1913 and relocated in 1920 to its current location, blocks from the ocean. The exterior of the Bay Street Residence remains true to form, preserving its inherent street presence. The interior has been fully renovated to create a streamline connection between each interior space and the rear yard. A 2-story rear addition provides a master suite and deck above while simultaneously creating a unique space below that serves as a terraced indoor dining and living area open to the outdoors. Photographer: Taiyo Watanabe
sustainable ranch
sustainable ranch
SALA Architects
This 2,300-square-foot contemporary ranch is perched on a lake bluff preparing for take-off. The house is composed of three wing-like metal roofs, stucco walls, concrete floors, a two-story library, a screen porch and lots and lots of glass. The primary airfoil reflects the slope of the bluff and the single story extends the ground plane created by the pine-bow canopy. Translucency and spatial extension were the cornerstones of the design of this very open plan. george heinrich
Lochwood-Lozier Custom Home in Kenwood Park
Lochwood-Lozier Custom Home in Kenwood Park
Lochwood-Lozier Custom Homes
By Lochwood-Lozier Custom Homes
Large trendy brown three-story stucco exterior home photo in Seattle
Tree House - Austin, TX
Tree House - Austin, TX
MF Architecture
Balanced shade, dappled sunlight, and tree canopy views are the basis of the 518 Sacramento Drive house design. The entry is on center with the lot’s primary Live Oak tree, and each interior space has a unique relationship to this central element. Composed of crisply-detailed, considered materials, surfaces and finishes, the home is a balance of sophistication and restraint. The two-story massing is designed to allow for a bold yet humble street presence, while each single-story wing extends through the site, forming intimate outdoor and indoor spaces. Photo: Brian Mihealsick
Contemporary single story
Contemporary single story
Natalie Bachli Design
Kat Alves Photography
Inspiration for a small contemporary carpeted and beige floor bedroom remodel in Sacramento with beige walls
Cherry Street Residence
Cherry Street Residence
Moore Architects, PC
A simple one-story white clapboard 1920s cottage bungalow sat on a narrow straight street with many older homes, all of which meeting the street with a similar dignified approach. This house was the smallest of them all, built in 1922 as a weekend cottage, near the old East Falls Church rail station which provided direct access to Washington D.C. Its diminutive scale, low-pitched roof with the ridge parallel to the street, and lack of superfluous decoration characterized this cottage bungalow. Though the owners fell in love with the charm of the original house, their growing family presented an architectural dilemma: how do you significantly expand a charming little 1920’s Craftsman style house that you love without totally losing the integrity that made it so perfect? The answer began to formulate after a review of the houses in the turn-of-the-century neighborhood; every older house was two stories tall, each built in a different style, each beautifully proportioned, each much larger than this cottage bungalow. Most of the neighborhood houses had been significantly renovated or expanded. Growing this one-story house would certainly not adversely affect the architectural character of the neighborhood. Given that, the house needed to maintain a diminutive scale in order to appear friendly and avoid a dominating presence. The simplistic, crisp, honest materials and details of the little house, all painted white, would be saved and incorporated into a new house. Across the front of the house, the three public spaces would be saved, connected along an axis anchored on the left by the living room fireplace, with the dining room and the sitting room to the right. These three rooms are punctuated by thirteen windows, which for this house age and style, really suggests a more modern aesthetic. Hoachlander Davis Photography.
The Christmas Tree House
The Christmas Tree House
Entheos
Example of a mid-sized trendy u-shaped porcelain tile and beige floor open concept kitchen design in Hawaii with an undermount sink, shaker cabinets, medium tone wood cabinets, marble countertops, black backsplash, marble backsplash, stainless steel appliances, an island and black countertops
Kitchen addition
Kitchen addition
Ogawa Fisher Architects
A one-story Craftsman bungalow was raised to create a two story house, resulting in an open plan for the first floor. The kitchen-dining-family room area is designed for a growing family. Joe Fletcher Photography
Berkely Street
Berkely Street
OKB Architecture
BERKELEY Santa Monica, CA This project consists of a single story addition at the rear of the existing two story house. The site is a stepped hillside property with stunning views to West to the ocean. The addition will include a reconfiguration of bedrooms and bathrooms as well as a new recreation and study room that open to a large exterior deck.
House By The Pond
House By The Pond
Stelle Lomont Rouhani Architects
House By The Pond The overall design of the house was a direct response to an array of environmental regulations, site constraints, solar orientation and specific programmatic requirements. The strategy was to locate a two story volume that contained all of the bedrooms and baths, running north/south, along the western side of the site. An open, lofty, single story pavilion, separated by an interstitial space comprised of two large glass pivot doors, was located parallel to the street. This lower scale street front pavilion was conceived as a breezeway. It connects the light and activity of the yard and pool area to the south with the view and wildlife of the pond to the north. The exterior materials consist of anodized aluminum doors, windows and trim, cedar and cement board siding. They were selected for their low maintenance, modest cost, long-term durability, and sustainable nature. These materials were carefully detailed and installed to support these parameters. Overhangs and sunshades limit the need for summer air conditioning while allowing solar heat gain in the winter. Specific zoning, an efficient geothermal heating and cooling system, highly energy efficient glazing and an advanced building insulation system resulted in a structure that exceeded the requirements of the energy star rating system. Photo Credit: Matthew Carbone and Frank Oudeman
Judkins Park House
Judkins Park House
b9 architects
The Judkins Park house in Seattle, WA was developed and designed by b9 architects. It is a modern three-story 4-star Built Green house sharing a wall and a city lot with a single-story 1900 bungalow. It sits in the space of the old driveway, its new walkway reusing the broken concrete from the driveway. Though the new home has solar tubes for hot water, a gray-water reuse system, dual-flush toilets and locally-sourced and reclaimed materials, the project's most sustainable commitment was saving the recently remodeled 1900 home. It is true infill because it only occupies the space necessary to create the new dwelling. The narrowness of this site inspired a new 3-bedroom, 2.5 bath 1940 square-foot home, 60 feet long, varying between 10.75 feet and 16.5 feet in width. The entry is located in the narrowest space at the home's center; a 30-foot high vertical space collects natural light and connects the primary spaces of the house. Interlocking volumes at the interior and exterior are distinguished with separate materials.
Renovating In Ashburn, VA?Find a Local Pro
Sponsored
Browse 11,116 single storey bungalow contemporary on Houzz

You have searched for Single Storey Bungalow Contemporary and this page displays the best picture matches we have for Single Storey Bungalow Contemporary in May 2021. Houzz has millions of beautiful photos from the world’s top designers, giving you the best design ideas for your dream remodel or simple room refresh. If you can’t find the ideas you’re looking for in the results for Single Storey Bungalow Contemporary, you can refine your search or go directly to the Photos page and filter your results by room, style, color, and more.